Καφέ κάδοι: Έπιασαν δουλειά σε άλλους δήμους, «αναπαύονται» στο Ωραιόκαστρο

Τη στιγμή που αρκετοί δήμοι επεκτείνουν το σύστημα ανακύκλωσης υπολειμμάτων τροφών μετά την πρώτη εφαρμογή στις λαϊκές αγορές (όπως ο Δήμος Πυλαίας),

τη στιγμή που το πρώτο κομπόστ προερχόμενο από οργανικό κλάσμα που συλλέχθηκε από δήμους της Περιφέρειας φτάνει στον ΦΟΔΣΑ (φωτό 1),

τη στιγμή που ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, τοποθετεί στο δήμο του καφέ κάδους ζητώντας τη «συμμετοχή όλων σε αυτό το νέο εγχείρημα του Δήμου» (29/01/2024),

τη στιγμή που ο ίδιος ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, Μιχάλης Γεράνης, υπενθυμίζει (5/03/ 2024) ότι στους δήμους έχουν ήδη διατεθεί 43 ειδικά απορριμματοφόρα και 35.000 κάδοι και πλέον είναι στην αρμοδιότητα καθενός εξ αυτών να προχωρήσει στην εφαρμογή του προγράμματος εγκατάστασης καφέ κάδων για την ανακύκλωση των οργανικών απορριμμάτων…

την ίδια στιγμή, στο αμαξοστάσιο του δήμου Ωραιοκάστρου βρίσκονται εδώ και περίπου ένα χρόνο στοιβαγμένοι 720 καφέ κάδοι και ανενεργό ένα ειδικό απορριμματοφόρο!

«Υπάρχει η σκέψη μαζί με το Υπουργείο και ομόφωνη απόφαση από την πλευρά της ΚΕΔΕ, να μπορέσουν να ανατεθούν σε ιδιώτη γιατί δεν υπάρχει τεχνογνωσία σε κανέναν Δήμο να μπορέσει να τους λειτουργήσει» ήταν η απάντηση του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, στην ερώτηση που έθεσε ο επικεφαλής της μείζονας αντιπολίτευσης, Πέτρος Αταμιάν, προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Δημήτρη Καρασαββίδη.

«Το γεγονός ότι τους πήραμε» είπε κατά λέξη ο κ. Τσακίρης στο ΔΣ (παρακάτω βίντεο) , «είχε γίνει μια διαδικασία διαγωνιστική, τους πήραμε, δεν υπάρχει τρόπος αυτή τη στιγμή να λειτουργήσουν, υπάρχει όμως έντονη διαβούλευση σε όλα τα συλλογικά όργανα και νομίζω ότι θα παρθεί μια απόφαση αρκετά σύντομα για το πώς ακριβώς θα λειτουργήσει και θα ακολουθήσουμε ακριβώς αυτό τον δρόμο.» συμπλήρωσε εκτός των άλλων ο κ. Τσακίρης.

Σημειώνεται εδώ ότι οι καφέ κάδοι έφτασαν στον δήμο Ωραιοκάστρου το Νοέμβριο του 2022 και περίπου ένα χρόνο αργότερα (Μάρτιος 2023) ήρθε στον Δήμο και το ειδικό απορριμματοφόρο.

Μάλιστα, λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές, η τότε Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Σοφία Δημητριάδου, είχε πει σε εκπροσώπους τοπικών μέσων ενημέρωσης πως πολύ σύντομα θα τοποθετηθούν οι πρώτοι καφέ κάδοι στις λαϊκές αγορές του Δ. Ωραιοκάστρου.

«Καθημερινά παλεύουμε τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου με τους κάδους, τους πράσινους, τους μπλε αλλά πολύ σύντομα και με τους …καφέ, οι οποίοι θα τοποθετηθούν πιλοτικά για αρχή στις λαϊκές αγορές, αν όχι την ερχόμενη Δευτέρα, πολύ σύντομα. Στη συνέχεια και μετά από αρκετό χρόνο, αφού δούμε πως θα προχωράει το θέμα, νέοι καφέ κάδοι θα τοποθετηθούν στα super market και τα καταστήματα εστίασης» είχε πει η κ. Δημητριάδου. Μεσολάβησαν όμως οι εκλογές και τη σκυτάλη πήρε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Καρασαββίδης.

ΦΩΤΟ 1
Στις εγκαταστάσεις της BIOSOLIDS |URBAN Department, στο Μαυροβούνι Πέλλας, ο κ. Γεράνης ως πρόεδρος του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας παρέλαβε το πρώτο κομπόστ.

==============

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Διαβάστε επίσης:

25 Νοεμβρίου 2022

30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , , ,