Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι παραδοσιακές πίτες που παρουσιάστηκαν στο Δ. Ωραιοκάστρου

Χειροποίητες παραδοσιακές πίτες, φτιαγμένες με υλικά που δεν είναι ευρέως γνωστά παρουσίασαν γυναίκες από τον Δήμο Ωραιοκάστρου, στην εκδήλωση «Ωραιό-πιτες», που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Κονταξοπούλειο Δημοτικό Γυμναστήριο Ωραιοκάστρου.

Στην εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Γυναικών Ωραιοκάστρου «Η Αρίστη» και ο Δήμος Ωραιοκάστρου , συμμετείχαν γυναίκες και δύο άνδρες από τις Κοινότητες του Δήμου Ωραιοκάστρου (Ωραιόκαστρο, Δρυμός, Λητή, Μελισσοχώρι, Νεοχωρούδα, Νέα Φιλαδέλφεια, Πεντάλοφος, Μεσαίο, Πετρωτό, Μονόλοφος).

Κάτοικοι του Δήμου Ωραιοκάστρου, αλλά και επισκέπτες της περιοχής, συμμετείχαν στην εκδήλωση και είχαν την μοναδική ευκαιρία να γευτούν πίτες που παρασκευάζονται με σπάνια και άγνωστα υλικά, όπως σουσάμνιτσα, παπαρουνόπιτα, κιντέατα, κρέσνικ, νουχουτένια, μουμουρόπιτα κ.ά.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και συνεχάρη τους συντελεστές και τις γυναίκες για τις υπέροχες πίτες που έφτιαξαν ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΠΚΜ, Χρήστος Μήττας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιουτίκας κ.ά.

Ο συντονισμός, η επιλογή  και η καταγραφή των συνταγών της παρασκευής των παραδοσιακών πιτών έγινε από τη σεφ -μέλος του δ.σ. του Συλλόγου «Η Αρίστη», Γιώτας Πολυχρονίδου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Σύλλογος Γυναικών «Αρμάνες» και ο «Μακεδνός» Εκπολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου, που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και τιμήθηκαν για την προσφορά τους στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Επίσης, τιμήθηκαν τα μέλη των ΚΑΠΗ Πενταλόφου και Δρυμού.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική και τραγούδια από τους Στέφανο Πολυχρονίδη (φωνή-κιθάρα) και Μιχάλη Ισπιρούδη (μπουζούκι) και από παραδοσιακούς οργανοπαίχτες. Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, ,