Ανοιχτή επιστολή Γρ. Εδιρνέλη στον δήμαρχο για την επαναπρόσληψη πρώην συμβασιούχων

Ανοιχτή επιστολή στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, απέστειλε ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύη Ανατροπή», Γρηγόρης Εδιρνέλης, καλώντας τον να πάρει προσωπική πολιτική απόφαση με γνώμονα το καλό των τεσσάρων εργαζομένων από τους παιδικούς Δρυμού και Μελισσοχωρίου, που οδηγήθηκαν στον δρόμο της ανεργίας.

Ο κ. Εδιρνέλης επικαλέστηκε την επιτυχημένη προσπάθεια του Παντελή Τσακίρη στο θέμα της χρηματοδότησης των ΚΔΑΠ από το ΥΠ.ΕΣ και ζήτησε να παρακάμψει τα όποια γραφειοκρατικά κωλύματα και να εξασφαλίσει την παροχή των υπηρεσιών των υπολοίπων τεσσάρων εργαζομένων.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Εδιρνέλη:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ κ. ΠΑΝΤΕΛΗ ΤΣΑΚΙΡΗ

Κύριε Δήμαρχε,

Είναι γνωστό ότι τέσσερις (4) εργαζόμενες από τους παιδικούς σταθμούς Δρυμού και Μελισσοχωρίου, έμειναν εκτός ανανέωσης των συμβάσεων εργασίας τους  για τη φετινή χρονιά, αν και παρείχαν για πολλά συνεχόμενα έτη τις υπηρεσίες τους στις δομές αυτές του Δήμου μας.

Επίσης έγινε πρόσφατα δημόσια γνωστό, ότι από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» για τις Δομές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) εξασφαλίστηκε με δικές σας ενέργειες, ποσό που πλησιάζει τα 300.000 Ε.

ΕΠΕΙΔΗ η ιστορία έχει δείξει πως οι κρίσιμες αποφάσεις εναπόκεινται στην πολιτική βούληση προσωπικά του εκάστοτε δημάρχου και πως με αυτές  καθρεφτίζεται σε  μεγάλο βαθμό το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου, που πρωταρχικό του μέλημα οφείλει να είναι (μεταξύ των άλλων) και η έμπρακτη στήριξη των εργαζομένων του.

ΕΠΕΙΔΗ διανύουμε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση που αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμα της στην οικονομία της χώρας και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τους πολίτες (εργαζόμενους και μικρομεσαίους) στον καιάδα της ανεργίας και της ανέχειας.

ΕΠΕΙΔΗ το μισθολογική κόστος αυτών των εργαζομένων που θα βαρύνει το Δήμο μας φαντάζει μηδαμινό μπροστά το ποσό της επιχορήγησης του ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ που εξασφαλίσατε.

ΕΠΕΙΔΗ είναι καθαρά πολιτική σας απόφαση και βούληση να παρακάμψετε τα όποια γραφειοκρατικά κωλύματα και να εξασφαλίσετε την παροχή των υπηρεσιών των υπολοίπων τεσσάρων εργαζομένων που έμειναν άνεργες από την μια στιγμή στην άλλη.

ΕΠΕΙΔΗ προσωπικά θα σταθώ αρωγός στην όποια απόφαση λάβετε προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να στηριχθεί η ανανέωση των συμβάσεων εργασίας τους.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ καλώ με προσωπική πολιτική σας απόφαση να παρακάμψετε τα όποια νομικίστικα και γραφειοκρατικά κωλύματα υφίστανται και να προχωρήσετε στην ανανέωση των συμβάσεων παροχής υπηρεσιών των τεσσάρων εργαζομένων που έμειναν ξαφνικά χωρίς δουλειά σε τόσο δύσκολους  καιρούς.

                                               ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΔΙΡΝΕΛΗΣ

                         Επικεφαλής της ΔΚΠΩ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

==========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , , ,